Whippetpennut tilauksessa

Whippetpennut tilauksessa

Nyt se on sitten tehty – laitettu whippetpennut tilaukseen! Toivon mukaan onnistuttiin, sillä lähtö uroksen luo tuli aika pikaisesti.

Elli alkoi kääntämään hyvin vienosti häntäänsä sivuun kahdeksantena juoksupäivänä. Vuoto ei ollut ollut tavanomaisen runsasta, eikä Elli ollut yhtä “seksihullu” kuin mitä se yleensä on. Ajattelin jäädä odottelemaan sitä kunnollista hännän kääntöä, turvonnutta peräpäätä ja erityisen hyvää seisontaa.

Sunnuntaina löysin kaapista useita vuosia sitten tilaamani koirien ovulaatiotestitikut, canine ovulation test pads. Olin testannut niitä aiemmin tiibetinterriereille, mutta en niiltä ollut saanut kiinni ovulaatiota. Nyt ihan huvikseni testasin tikkua Elliin. Tikku osoitti ovulaatiota! Maanantaiaamuna tuli vielä positiivinen tulos ovulaatiotikkuun.

www.ovulationpads.info

Maanantaina yritin varata aikaa eläinlääkäriasemalle progesteronitestiin, sillä halusin varmistua, missä vaiheessa ihan oikeasti ollaan menossa. Ellin ulkoiset juoksumerkit olivat mielestäni aivan liian aikaiset astutukselle, vaikka testitikku näytti muuta. Sain ajan seuraavalle aamulle. Onneksi Vaasassakin on nykyään mahdollista saada testin tulos saman päivän aikana eikä vasta seuraavana iltapäivänä tai viikonlopun jälkeen, kuten vielä kolme vuotta sitten. Parin tunnin päästä nimittäin sain vastauksen, että progetestin tulos oli 13,99! Kannattaisi tavata uros mahdollisimman pian, mieluiten samana päivänä!

Onneksi olimme viestitelleet Bonzon omistajan, Tatjan, kanssa koko ajan, joten nopeutunut aikataulu ei tullut hänellekään ihan puskista. Sovimme astutusta jo samalle illalle.

Tuiskuniityn Ilohitti

Astutus onnistui alkuhämmästelyn jälkeen hyvin. Ihan oppikirjojen mukaan ei menty siinä, että molemmat koirat olivat ensikertalaisia. Yleensähän suositellaan toisen koirista olevan kokeneempi, jos toinen on ensikertalainen. Tässä tapauksessa tosin nuoren uroksen innokkuutta tasapainotti hyvin sahapukin lailla paikallaan seisova Elli. Bonzo olisi selvästi halunnut pientä esileikkiä, mutta sellaisen ei Elli lähtenyt mukaan. “Housut pois ja hommiin”, oli Ellin periaate. Hyvin meni silti!

Koska progesteroniarvo oli niin hyvin noussut, Elli oli niin suostuvainen, uros innokas ja astutus onnistui, emme enää lähteneet uudelle astutuskäynnille. Jälkeen päin tosin harmittelin hieman tätä päätöstä, sillä vaikka uusinnalla ei olisi ollut pentujen kannalta merkitystä, olisi Bonzo saanut lisää harjoitusta astumisessa.

Nyt jäämme sitten odottamaan, että alkaisin näkyä merkkejä Ellin odottamisesta. KYLLÄPÄ JÄNNITTÄÄ!