Jyväskylä International Show

flag_fin Olemme koko talven odottaneet lumentuloa, ja niinhän siinä sitten kävi, että lunta tuiskutti juuri aamuyöllä näyttelymatkalle lähdettäessä! Pimeällä, auraamattomalla tiellä auton pitkistä valoista ei ollut kuin haittaa. Onneksi lauantaiaamun liikenne oli niin vähäistä, että saimme ajaa ihan omaa vauhtiamme. Ja nyt, näyttelyn jälkeen, lumi onkin taas tipotiessään.

Lumituiskusta huolimatta lähdimme tosiaan matkaan, ja hyvä niin. Harmituksekseni laskeskelin, että whippeteissä juniorinartut ja tiibetinterriereissä avoimen luokan nartut tulevat olemaan kehissä lähes yhtä aikaa, ja kehäthän olivat tietysti kaukana toisistaan, eri halleissa. Niinpä whippettyttö Ellin, Dyanitos Bianca, esitti vinttikoiraihminen Anne Naukkarinen hienosti ensimmäiseksi junioreissa, arvosanalla Erinomainen. Hieno saavutus näin alkutaipaleilla.

Samaan aikaan esitin tibbetyttö Maisaa, Bantam Shepherd´s Qan Dashe. Maisa sai arvosanan erinomainen, sijoittui luokkansa ensimmäiseksi ja sai SA:n. Paras narttu -luokassa Maisa sijoittui kolmanneksi valionartun ja junnunartun jälkeen, joten saaliiksi tuli sijoitus PN-3, vara-cacib ja vara-sert. MAHTAVAA!!! Oli ilo ojentaa ruusukkeet Maisan omistajalle Karoliinalle, joka on malttanut pitää Maisasta niin hyvää huolta.

Junnu-uroksissa oli mukana Heli Keski-Äijön omistama ja esittämä Nuutti, Bantam Shepherd´s Robbie W. Poika on oikein lupaava, energinen ja vauhdikas, mutta tarvitsee vielä hiukan lihaa päälleen. Turkkikin on mukavassa pituudessa, joskin vielä hiukan lentävä. Hyvä siitä vielä tulee!

 

flag_eng We have waited for snow and yes, we got a lot of it just the morning we were heading to a show many hours from home! Luckily there were not heavy traffic on early Saturday morning so we could drive quite safely.

For a minute I thought of staying at home but it is great that I didn´t stay. Whippet Elli, Dyanitos Bianca, was shown by Anne Naukkarinen while I was in another ring with a tibetan terrier girl Maisa, Bantam Shepherd´s Qan Dashe. Elli got Excellent and was placed as 1st in juniors which is quite a good results in whippets, have I heard! Maisa got also Excellent and was placed first in open class females, gaining also CQ. In Best Bitch -class she was placed 3rd with reserv-cacib and reserv-cac. It was a pleasure to give the rosettes to Maisa´s owner Karoliina who had taken a good care of Maisa.

Nuutti, Bantam Shepherd´s Robbie W, participated in junior class males. He is very promising and energic, but he needs to develope and to gain more muscle and body. He was a bit too thin. Coat is in good length, just a little puppyish and flying.  But he will be great when he grows up!!!

Bantam Shepherd´s Qan Dashe "Maisa"
Bantam Shepherd´s Qan Dashe “Maisa”
Dyanitos Bianca, "Elli" (photo by Essi Piironen)
Dyanitos Bianca, “Elli” (photo by Essi Piironen)